Autor: 021.rs

Novi Sad
15.01.2018.
17:08 > 06:53
Produžavanjе ugovora o zakupu kabina na Štrandu za 2018. godinu počinje danas, 15. januara.
  • borivoje belić

    15.01.2018 16:23
    UG ŠTRANDAROŠI
    Dragi naši članovi Štrandaroši i ostali Novosađani štrandaroši, molim vas da pročitate moj komentar u ovoj rubrici od 11.1. Kako sam obećao evo izveštaja sa sastanka u JKP Gr. Zelenilo.
    Cene i uslovi plaćanja kabina ostaju iste na nivo 2017. Plaćanje se može izvršiti čekovima građana u 3 rate januar-mart.ZATO ŠTO SE TAKO OMOGUĆUJE LAKŠE PLAĆANJE ZAKUPA.Rok za izvršenje uplate je i dalje u skladu sa ugovorom 28 februar. Blagajna na GLANOM ULAZU radi svakog radnog dana od 10 do 18 čas. Ukoliko bude hladno pozivamo sve da dok čekaju,
    da svrate u klub ŠTRANDAROŠI koji se nalazi odmah desno na platou u kiosku,Kiosk smo dobili na besplatnu upotrebo do početka sezone,na čemu se zahvaljujemo rukovodstvu JKP Gr. Zelenilo. Borivoje Belić,sekretar UG ŠTRANDAROŠI
  • stari strandaros

    15.01.2018 08:55
    i ja sma odrasla na strandu,kao i moja deca, ali bez kabine. kad sam se udala, rodila svoju decu, nisam vise mogla doci do zakupa kabine br 16. Tu smo 3 porodice bile u zakupu a tad jedna gospodja, cerka starog zakupca nadje vezu u Zelenilu i ugovor prebaci samo na sebe.... tad smo teglili sve od kuce.
    VEliki propust Zelenila je bila da u jednom momentu vise nije videla grupe koji zakupljuju kabinu i ko ima jacu vezu dobijala kabinu.
    Danas se ti vlasnici ugovora se prave da su STARI zakupci a preprodaju svoje pravo...
    posle ovakvog ponasanja Zelenila, preselila sam se u kucu i ne dolazim vise na Strand, gde u svom dvoristu pravim strand unucima.
  • he he he

    11.01.2018 16:29
    @DS
    Nije samo nekima Štrand spas od odlaska iz zgrade i četiri zida. Mnogima je to spas.
    Problem je što zakup kabina nije dostupan svim Novosadjanima pod jednakim uslovima, već samo nekima koji imaju preče pravo od svih ostalih Novosadjana jer nazivaju sebe "stari zakupci", Štrandaroši i slično. Po sistemu mi smo prvi, stigli i oteli...
    Ostali Novosadjani kabine ne mogu da dobiju u zakup čak ni da ponude više od 15.000 dinara.

  • DS

    11.01.2018 09:34
    Jedna je prica...
    ...kako zakupljivati kabine i ko ima prava na njih...i kako odrediti cenovnik...
    a druga je...
    sto stalno pomeraju rok zakupa da se placa sve ranije i ranije...

    Sada vec u januaru??? kada se jedva spajamo posle praznika...
    uskoro ce biti godinu ranije za sledecu! Garant!
    Koliko god da kosta, nekima kabina bas i treba... dovlacimo gomile dece, cuvamo nose, vodu... itd... jer obicno kadgod mozemo ostajemo minimum pola dana...
    Nekima je strand spas odlaska iz zgrade i cetiri zida...
    Moje glavne primedbe:
    - treba prosiriti strand sa jos mokrih cvorova i prostora za presvlacenje (i WC i cesma za punjenje flasa 'tehnicke vode')
    - i dodati vise osvetljenja oko kabina
  • Nervirach

    11.01.2018 06:45
    Koji qrac ce vam kabine? To na plazu nosite escajg i sto za dvanaest osoba? Radite li vi nesto ili po ceo dan visite na Strandu? A i ako vam je stalo do njega zauzmite se malo da ga Zelenilo ne unistava svake godine po malo. Kako su krenuli namenjena mu je sudbina kao GRAS u, Hlebu...
  • borivoje belić

    11.01.2018 06:35
    Udruženje građana ŠTRANDAROŠI
    Dragi članovi i građani, nepostoje više stari i novi zakupci jer svi imate ugovore na 5 godina a zakup plaćate godišnje.Svi ugovori su potpisani 2015 i traju do sezone 2019,(ima par ugovora koji traju i do 2022)Pravo na zakup gubite ako ne platite o roku. Prošle godine to je bilo od 1-28 februara.Ove godine zakup počinje 15.januara, rok verovatno 30 dana. O detaljma uslova plaćanja i roku za sezonu 2018, ćemo vas obavestit standardno putem SMS.Danas rukovodstvo UG Štrandaroši ima satanak sa gen. direktodom JKP Gr.Zelenilo oa ćemo vas o svemu obavesit i iputem www.021.rs.
    Inače što se tiče licitacije kabina, to verovatno zadire u politiku" Zelenila", uvažavajući jednog dana mišljenje Udruženja a i Novosađana, možda čak i i politiku Grada, jer je to vrlo osetljivo pitanje.OTOM POTOM. Borivije Belić,sekretar UG ŠTRANDAROŠI
  • Tata Mata

    11.01.2018 06:14
    Kabine
    Godinama slušam istu priču o starim i onim novim koji bi da zakupe kabine. 1999. godine i naredne 3 godine, Zelenilo nije moglo da izda u zakup ni trećinu kabina. Pa su je izdavali na dan, vikend ili mesec dana. Gde su onda bili svi ovi što bi dali i 50.000 dinara. Što onda nisu zakupili. I sada bi oni sve nas koji smo ostali verni Štrandu, Zelenilu i godinama uredno plaćali da liferuju da bi uzeli kabine i došli desetak dana na Štrand za celo leto. A mi na Štrand dolazimo cele godine. Izgleda da nije dovoljno imati besne automobile, najnovije mobilne već je važno imati i kabinu na Štrandu pa makar i ne dolazili. Samo da komšiji crkne krava. Zašto ne finansiraju, kao što smo to mi radili, pa neka Zelenilo napravi još 200-ak kabina prema sportskim terenima.
    Posebna priča je što se zakup kabina obavlja j Januaru što se nikada do sada nije dešavalo. Uvek je to bio mart-april. Poslednje dve godine druga polovina februara. Kada je Zelenilo presušilo sa lovom, ili računaju da mnogi neće imati para za zakup pa da se ubace ovi toliko nestrpljivi novi.
  • Baš

    10.01.2018 23:42
    @Anonimna
    Imate tu kabinu od kad postoji, dodje Vam ko vikendica....
  • Rešenje

    10.01.2018 23:39
    @Tetka
    Ko kaže da se već nije našlo zakupaca koji preprodaju kabine?
    Pa naravno da ih se našlo i naravno da ih preprodaju!
    Može im se.
  • Dusanka

    10.01.2018 22:53
    Stalnost
    Svugde na svetu se stalnost nagraduje. Mi stari zakupci su oni na koje gradsko zelenilo moze uvek racunati. Mi smo zakupljivali kabine i posle bombardovanja, kada se most popravljao i ceo dan su se culi udarci od zabijanja sipova. Tada je bilo kabina koliko ti srce zeli. Nas ni lose kisne sezone ne mogu omesti da sledece sezone ne uzmemo kabinu. Cistimo i odrzavamo nase ulice cistim. Moj muz je odrastao na Strandu, nasa deca a sada unuci. Malo je bilo godina kada iz raznih razloga nismo imali kabinu u zakupu. Od kada znam stari zakupci su imali prednost pri najmu kabinu.
  • Stari Mile

    10.01.2018 22:47
    Javna je tajna da se ogroman broj kabina ustvari preprodaje. Moj komša je nasledio od oca zakup i evo več 10+ godina je daje drugome za 50 evra + zakup naravano i još priča da je to u redu jer to svi rade. Čovek nikada nije ušao u svoju kabinu. Inače samo kod nas je moguće da se roba koja je tražena i deficitarna daje ispod cene. Dajte na slobodnu prodaju pa ćete videti. Nema kohonas ova uprava štranda to da uradi a uzele bi se duple pare.
  • Tetka

    10.01.2018 22:39
    @Rešenje

    Joj, pa kada bi neko davao 50.000 za kabinu, vec bi se naslo zakupaca, starih ili novih, nebitno, ko bi za tu razliku u ceni ustupio kabinu nekom drugom.

    Verujem da taj koji kaze da bi dao 50.000 a i dalje je bez kabine to prica samo kada se buni na prioritete koje je Zelenilo postavilo.
  • Anonimna

    10.01.2018 22:19
    MI spadamo u ''stare zakupce''. Istu kabinu imamo od kad ona postoji. Za one koji ne znaju, nekad se zakup plaćao po 10 godina unapred, da bi se dalje gradile kabine. Tako da, u neku ruku, to što postoje neke kabine jeste zasluga nekih starih zakupaca.
  • Zakupac po ugovoru

    10.01.2018 22:05
    Površni komentatori
    Treba pažljivo pročitati text, pa onda komentarisati.
    Radi se o PETOGODIŠNJIM ugovorima. Ovo je samo plaćanje godišnje zakupnine. Kad istekne ugovor, onda neka se pravi hajka "ko da više". Takvi su samo i ostali ovde.
  • Rešenje

    10.01.2018 21:44
    @ kimi
    Rešenje je JAVNA LICITACIJA, pa ko ponudi više neka zakupi kabinu.
    Ja poznajem neke koji bi platili i 50.000 dinara zakup,ali ne mogu od starih zakupaca da je dobiju.
    Valjda je interes grada da od zakupa kabina dobije više para, a ne da obezbedjuje pojedincima da se samo oni baškare po Štrandu svake godine za 15.000 dinara.
    Nije Štrand dedovina starih zakupaca!
  • KASANIN MIRJANA,LAZA

    10.01.2018 21:00
    Zakup kabina na Strandu
    Svake godine se isto desava.Samo stari zakupci dobijaju zakup ostali ni blizu. I ti stari su postali matori OSTARILI SU NA STRANDU,Diskriminacija prennma onima koji to nisu Podela treba da bude kako se ko prijavi a ne ovako kako je u tekstu objavljeno ( to je I stvarno tako).Nije Strand njihova dedovina. Svi mi sto nismo
  • kimi

    10.01.2018 19:16
    @Stečeno pravo

    Verovatno zato sto su redovni i redovno godinama decenijama daju 15 soma svake sezone , mozda zato.
    Njima je bitno da sve kabine budu rasprodate, nije im bitno kome, sa jedne strane to je logicno jer zele zaradu , a sa druge odaju postovanje redovnim klijentima.
    Naravno , resenje je ako ima potrebe za tim , da se naprave nove kabine.
  • Stečeno pravo

    10.01.2018 17:54
    Po kom to pravu, raniji zakupci imaju prvenstvo da zakupljuju kabine ispred svih ostalih Novosadjana.
    Nije im tata stekao te kabine!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna